Ruller ut 3G i Pakistan

Ruller ut 3G i Pakistan

Telenor har punget ut over 800 millioner kroner for 3G-lisens i landet.

I den første auksjonen av sitt slag i Pakistan vant Telenor Pakistan, heleid av Telenor-konsernet, 2x5 Mhz 3G-spektrum i 2100-båndet. Selskapet har dermed sikret seg 3G-lisens i landet, med en varighet på 15 år og til en pris av omlag 884 millioner kroner.

Telenor Pakistan tilbyr i dag internett-tjenester på 2G, og planlegger en hurtig utrulling så snart nødvendige formaliteter er i orden fra myndighetenes side. Ifølge Telenor er selskapets 8.000 basestasjoner i praksis 3G-klare.

I dag har færre enn en av ti pakistanere tilgang til internett, ifølge Telenor. Selv om flere millioner Telenor Pakistan-kunder bruker internett via 2G-nettet i dag forventer selskapet at tallet vil øke betraktelig etter utrulling av 3G.

Mobilpenetrasjonen i Pakistan ligger pr. november 2013 på 73 prosent, og Telenor forventer at 3G-tilbudet vil øke både penetrasjonen og bruken av mobile tjenester.

- Pakistan blir vårt fjerde 3G-marked i Asia. Som vi allerede har erfart i Thailand, Malaysia og Bangladesh vil 3G bety raskere, bedre og mer fleksibel tilgang til internett for pakistanere flest, sier Tore Johnsen, senior visepresident i Telenor-konsernet i Asia og styreformann i Telenor Pakistan.

Telenor Pakistan er med sine 35 millioner kunder den største mobiloperatøren i landet.

Les om:

Telekom