Russerne jubler over Telenor-dom

Russerne jubler over Telenor-dom

- Vi hilser rettens kjennelse velkommen, og mener den er logisk, sier Altimo-sjef.

Telenor ble sist lørdag dømt til å betale teleselskapet Vimpelcom en erstatning på over 15 milliarder kroner. Rettsaken foregikk i Sibir, og var basert på at Telenor skal ha forsinket et oppkjøp av Ukranian Radio Systems.

LES OGSÅ: Krever over 15 milliarder av Telenor

- Vi hilser kjennelsen velkommen, og mener den er logisk. Altimo har alltid støttet Vimpelcoms ekspansjon inn i lovende markeder, som Ukraina, sier Altimo-sjefen Kirill Babaev i en pressemelding, melder Finansavisen.

Altimo er Alfa-gruppens telekomselskap. Telenor synes på sin side dommen er "grunnløs", og vil anke saken. Det var Farimex som anmeldte Telenor, og Telenor mener Farimex er en del av Alfa-gruppen, som igjen eier 44 prosent av Vimpelcom, som også Telenor eier store deler av. Forvirrende? Vel, det skal visstnok være god, gammel Alfa-gruppe-tradisjon å saksøke seg selv, og Telenor synes det hele er absurd, og har dratt Alfa-gruppen for retten i USA.

Mens Telenor fortviler, jubler russerne i Altimo.

LES OGSÅ: Telenor vil ut av Russland

- Vi mener at dommen mot Telenor er rettferdig, siden deres representanter i Vimpelcom-styret har blokkert Vimpelcoms internasjonale ekspansjon i flere år, sier Babaev.

Han mener Telenor blokkerte ekspansjonen for å ikke konkurrere med seg selv i Ukraina.

- Da Telenor havnet i denne interessekonflikten burde de solgt aksjene sine i Vimpelcom i stedet for å hindre selskapets strategiske utvikling, mener han.

LES OGSÅ: Telenor saksøker Alfa

Les om:

Telekom