Så mye elsker folk mobilen

Så mye elsker folk mobilen

40 prosent i en undersøkelse vil heller miste lommeboka enn mobilen.

Mobiltelefonen har blitt viktig for folket. I en undersøkelse der amerikanere og briter ble spurt, sier 40 prosent at de heller vil miste lommeboka enn mobilen. Nesten alle i undersøkelsen sier de ville «blitt knust» om mobilen forsvant.

Det har nok noe med utviklingen av smarttelefoner som Iphone 3G, Htc Magic, Palm Pre og tilsvarende - telefoner som kan mer enn bare å ringe og ta imot anrop.

65 prosent av de 4000 spurte sier de ikke bare har telefonnummer lagret, men også adresser og annen kontaktinformasjon. 83 prosent har fotografier lagret, 51 prosent har videoklipp, 48 prosent har kalenderinformasjon og 40 prosent har nedlastet musikk.

- Mobiltelefonen blir mer og mer essensiell for vår livsstil, sier Matt Bancroft, direktør i Mformation.

Bekymret for misbruk

Folk bekymrer seg for misbruk om telefonen skulle forsvinne, skriver Itworld.com. 82 prosent av de spurte er redd for at informasjonen på telefonen kan brukes til å svindle dem. 90 prosent av de spurte frykter selve tapet av informasjonen, og 72 prosent av de spurte sier den er vanskelig å erstatte.

- Folk kan få tilgang til internett og lagre hauger av verdifull informasjon og annet innhold på sine mobile enheter. Etter hvert som nye mobilteknologier dukker opp vil denne trenden bare fortsette å styrke mobilens rolle i folks liv ved å gi oss økt frihet til lagring, håndtering, sending og mottaking av informasjon, sier Bancroft.

Ville blitt knust

Han mener mobiloperatører må sørge for å bygge tillitt til at den mobile enheten er trygg, at data på den er beskyttet og at det er enkelt å ta og gjenopprette sikkerhetskopi i tilfelle tyveri.

- Så høy som avhengigheten av mobiler er i dag, betyr det at operatører må kunne bidra til å minimere risiko og maksimere tillit, sier Bancroft.

Hele 91 prosent i undersøkelsen innrømmet at de ville blitt følelsesmessig knust om mobilen forsvant. Og om en slik uheldig omstendighet skulle inntreffe, vil folk være kjapt tilbake med ny telefon. 3 av 4 sier det ville tatt dem en dag eller to å være tilbake på lufta med ny telefon. 61 prosent sier faktisk at det bør ta dem under to timer å være oppe og gå.

- Etter hver som folk blir mer og mer avhengig av mobiltelefonene til å komme seg gjennom hverdagen, må operatørene sørge for at de er klare til å støtte denne økende bindingen fra brukernes side. Mer utstrakt bruk av enhetene er greit, men mobile operatører må underbygge denne aktiviteten ved å tilby muligheter for å beskytte og håndtere brukernes data om noe skulle gå galt, er rådet fra Bancroft.

Undersøkelsen er gjennomført av forskningshuset Coleman Parks.