Så mye taper teleselskapene

Så mye taper teleselskapene

EU-kommisjonens regulering av teleprisene vil få teleselskapene til å blø.

Innføres det et tak på prisene på mobil datatrafikk, kommer teleselskapene til å blø. Det er EUs kommissær for tele-saker, Viviane Redings, som har fremmet reguleringsforslaget hvor man vil sette et tak på hva teleoperatørene kan for datatrafikk mellom seg.

Computersweden har gjort beregninger som innebærer en halvering av roaming-inntektene til 61 millioner euro i kvartalet om forslaget iverksettes i tredje kvartal 2009.

LES OGSÅ: EU vil kutte mobilprisene

Europeiske teleoperatører tjener 122 millioner euro per kvartal på roaming. Og da har prisene allerede blitt kraftig redusert, i et forsøk på å komme reguleringene i forkjøpet.

- Vi hadde håpet å slippe reguleringer på dette området gjennom at operatørene selv hadde senket sine priser, men i dag tar enkelte mobiloperatører fortsatt 16 euro per megabyte i roamingavgift for mobildata, sa Viviane Reding da hun presenterte forslaget tirsdag denne uken.

Og hos Sveriges største mobilselskap, Teliasonera, er man ikke spesielt fornøyd.

- Nå er dette foreløpig bare et forslag. Generelt syns vi prisene på roaming er for høye. Vi ser gjerne lavere priser, men vi syns bransjen selv skal løse dette, sier kommunikasjonsansvarlig for mobile tjenester Niklas Henricson i Teliasonera til Computersweden.

Pristak

Ifølge avisen senket Telia prisene for mobilsurfing i vår og de planlegger i fjerde kvartal selv å innføre et pristak på dataroming i utlandet.

- Vi har kommet langt i forhandlingene med andre operatører. Om det blir lavere priser øker bruken, sier Henricson.

På spørsmål fra Computersweden om dette ikke vil føre til et inntektstap, svarer Niklas Henricson:

- Vi jobber nå med å analysere forslaget og hva konsekvensene blir for oss. Mer enn det kan jeg ikke si akkurat nå.

Les om:

Telekom