Sju av ti nordmenn har bredbånd

Sju av ti nordmenn har bredbånd

Bykle er på bredbåndstoppen, Oslo midt på treet. Sjekk din kommune.

Det er Aust-Agders nordligste kommune Bykle som troner på bredbåndstoppen når det gjelder bredbånd per innbygger her til lands. Her har 88,2 prosent av innbyggerne bredbånd. Kommunen er tett fulgt av Fron kommune i Akershus, hvor prosenten ligger på 88. Men rett skal være rett: Bykle totalt har 1000 innbyggere, mens Frogn har rundt 15.000. Oslo, med sine 580.000 innbyggere, har 75,3 prosent bredbånd, skriver Statistisk Sentralbyrå i sin internett-måling for tredje kvartal.

Landssnittet ligger på 70 prosent. Det er de minst sentrale kommunene som trekker ned, her er det bare 60 prosent av innbyggerne som har bredbånd.

Av fylker troner Sør-Trønderlag, Oslo og Akershus på topp – alle med 74 prosent. Finmark ligger nok en gang på bunnen av lista.

De kjappeste bredbåndene er det husholdningene i Rogaland og Nord-Trønderlag som innehar. Henholdsvis 46 og 34 prosent av abonnentene har overføringshastigheter på over 8 Mbit/s. Gjennomsnittilig har 21 prosent av norske husstander bredbånd med 8 megabit per sekund.

Sjekk hvor din kommune ligger på bredbåndsstatikken her.

Les om:

Telekom