Skal bygge småcellenett

Skal bygge småcellenett

Småcelle-operatøren Cloudberry Mobile har kjøpt 2,6 GHz-lisensen fra Nextnett. Nå skal de bygge småcellebasert mobilnett, og bruke Norge som eksempel i selskapets internasjonale satsing.

Det viser seg at det faktisk er Cloudberry Mobile har kjøpt 2,6 GHz-frekvensen fra Nextnet for en ukjent slump kroner, og ikke Telenor slik ryktene skal ha hatt det til, melder Insidetelecom .

Prisen er ukjent, men Hafslund kjøpte frekvenslisensen på auksjon for 24 millioner kroner i 2007.

Skal bygge celle-drømmen

Årsaken til kjøpet er at Cloudberry har planer om å bygge ut Europas første nøytrale småcelle-mobilnett, og bruke Norge som demonstrasjon for sin internasjonale satsning. Tidligere har selskapet vært nødt til å bruke frekvenser fra andre mobiloperatører.

Nå snus det hele på hodet, og administrerende direktør Tom Guldberg i Cloudberry Mobile regner med at selskapet etter hvert vil kunne tilby andre operatører bedre innendørs mobildekning etter småcellenettet er på plass.

- Ved å bygge småcellenettverk innendørs i bedrifter, vil vi med andre ord kunne avlaste makronettet til mobiloperatørene drastisk, sier Guldberg til Insidetelecom.

Det kan vise seg å være en god ide, for ifølge undersøkelser skal brorparten av mobiloperatører i Europa ønske å sette ut driften av småcellenett til eksterne aktører. Cloudberry ønsker å tilby dette. Det skal også være «svært mange» bedrifter som er misfornøyd med innendørs dekning, og det er et lovende marked for aktører som kan forbedre tilbudet.

- Småceller vil forandre måten telebransjen arbeider på, sa Guldberg til Telecom Revy tidligere i år.

Kjøpet av 2,6 GHz-frekvensen er derfor en strategisk viktig investering for selskapet, mener Guldberg.

Transaksjonen må riktignok godkjennes av Post- og teletilsynet, men denne vil sannsynligvis komme om kort tid, fordi kjøpet ikke vil påvirke konkurransen i markedet.

Les om:

Telekom