Skrur opp fiberhastigheten

Skrur opp fiberhastigheten

Innen utgangen av 2016 skal alle Altibox-kundene få tilbud om opp til 1 Gbit/s Internetthastighet. Fra 1. august i år øker hastigheten til alle med 25 prosent uten prisøkning.

- Vi ser at behovet for båndbredde øker dramatisk. Bare siden nyttår har vi sett en trafikkøkning på 50 prosent i nettet vårt. Som Norges ledende fiberleverandører er det naturlig for oss å ligge i front av utviklingen. Derfor skur vi opp farten til alle våre kunder, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk.

Det er både økningen i antall enheter i hvert hjem – nå 14 i snitt hos Altibox-kundene og streaming av en lang rekke videotjenester som sørger for hastighetsveksten.

Konkurransedyktige priser

Men i det stor bildet er det 35/35 Mbit/s til 449 kroner måneden, 75/75 Mbit/s til 549 kroner måneden og 150/150 Mbit/s til 649 kroner måneden som fra 1. august blir hovedproduktene til Altibox. De som kjøper både TV, bredbånd og telefoni får som bonus noe høyere hastighet – for eksempel 50/50 Mbit/s på laveste nivå.

Altibox kommer også over sommeren med pakkekampanjer spesielt for de som ønsker høye hastigheter. Og det gjør stadig flere av kundene.

Dette er priser som er konkurransedyktige i markedet. Til sammenlikning tar nå Get 499 kroner i måneden for 50 Mbit/s asymmetrisk og 599 kroner for 100 Mbit/s.

Oppgraderer kjernenettet

Altibox har to pilotprosjekter med 1000/1000 Mbit/s – ett i Hjelmeland kommune på Jæren og et på Spikkestad i Buskerud. Altibox er i gang med en storstilt oppgradering av kjernenettet. 2500 rutere skal erstattes med 15 nasjonale tjenesterutere.

- Vi vil levere rå båndbredde på fiberen med bølgelengde multiplexing og stjernestruktur i aksessnettet. Med punkt-til-punkt Ethernett har vi bedre kontroll med nettet og kan sørge for at kundene våre får de rå hastightene de begynner å etterspørre, sier konseptdirektør Tore Kristoffersen.

Må sikre bedre WiFi

Samtidig med de nye høyere hastighetene vil Altibox også gjøre noe med den trådløse nettkvaliteten hos folk.

– I mange hus og borettslag er det mange rutere som står og sloss om plassen. Da hjelper det ikke alltid å ha høy hastighet inn i boligen når opplevelsen på enheten folk bruker ikke er god nok. Nå kommer vi med et nytt tilbud til folk hvor vi tilbyr oss å administrere WiFi hjemme hos folk. Det gjør at de vil trenge nye intelligente rutere, men da kan vi tilby to måter å administrere dem på der den ene er mer effektiv enn den andre sier Tore Kristoffersen.

Altibox har inngått avtaler både med Asus og Aruba for å kunne tilby sine kunder rutere som kan holde trinn med de høye hastighetene i nettet.

Les om:

Telekom