Skype blir tjenesteformidler

Skype blir tjenesteformidler

Versjon 3.1 av IP-telefoniprogrammet lar deg kjøpe tjenester og anmelde restauranter.

Skype hevder å ha 171 millioner registrerte. For å utnytte resursene til denne enorme kundemassen lanseres nå SkypeFind, som er en plattform hvor brukerne kan anbefale butikker og spisesteder til andre.

Er du for eksempel på ferie i utlandet kan du logge deg på Skype og for å finne en restaurant i nærheten som er anbefalt av andre brukere. Foreløpig er det registrert 4.300 anbefalinger fordelt på 123 land.

Gjør verden mindre

En annen ny funksjon i Skype 3.1 er Skype Prime. Dette er en slags handelsplass hvor brukerne kan selge sin ekspertise til hverandre. Funksjonen er foreløpig på betastadiet, men hensikten er at enkeltpersoner og småbedrifter med spesialkompetanse innenfor ulike områder enkelt skal finne kunder over hele verden.

- Det handler om å gjøre verden mindre. Hvis du er finansiell rådgiver, astrolog, sportstrener eller lærer og ønsker å selge kunnskap online, så åpner Skype Prime en helt ny verden, i et stort globalt community, forteller Sten Tamkivi i Skype til IDGs nyhetstjeneste.

Selv om Skype Prime er gratis å ta i bruk krever selskapet en provisjon på 30 prosent av inntektene som genereres brukerne i mellom. Du kan laste ned Skype 3.1 her

LES OGSÅ: Skype-gutta snart klar med web-tv

Les om:

Telekom