Skype-sjefen trekker seg

Skype-sjefen trekker seg

Skype-gründer Niklas Zennström gir seg som administrerende direktør etter skuffende resultater.

Skype ble lansert i 2003 av svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, som også sto bak nedlastingstjenesten Kazaa. I 2005 solgte de Skype til auksjonsstedet eBay for over 2,5 milliarder dollar.

Nå gir Zennström seg som administrerende direktør, og blir i stedet såkalt ikke-arbeidende styreformann i selskapet.

Ebays strategidirektør Michael van Swaaij tar midlertidig over som administrerende direktør, inntil en permanent erstatter er på plass.

Skype har ikke levd opp til Ebays forventninger siden oppkjøpet, og selskapet la i natt fram regnskapstall for tredje kvartal med 1,4 milliarder dollar i Skype-relaterte avskrivninger. Zennström og Friis går også glipp av store bonuser, trolig et milliardbeløp, siden målsetningene ved oppkjøpet ikke er nådd.

Lederskiftet skyldes likevel ikke manglende økonomiske resultater, ifølge selskapets talsmann Hani Durzy.

- Zennström har bestemt seg for å trappe ned for å konsentrere seg om andre prosjekter. Som styreformann vil han ha en mer rådgivende rolle, sier Durzy til Computerworlds nyhetstjeneste.

Etter salget av Skype har Zennström og Friis brukt mye tid og penger på å bygge opp den fildelingsbaserte tv-tjenesten Joost, som for tiden er i beta-versjon. Selskapet har inngått avtaler med en rekke innholdsleverandører, og tjenesten skal snart være klar for lansering.

Les om:

Telekom