Slik blir Windows Phone 7

Slik blir Windows Phone 7

Steve Ballmer viste frem nyvinningen på Mobile World Congress.

Nå for tiden pågår World Mobile Congress i Barcelona, og flere selskaper kommer med siste mobile nyheter. Steve Ballmer er en av dem. Han ville gjerne vise frem Microsofts siste nyvinning, Windows 7 Phone Series, selskapets nye operativsystem for mobiltelefoner.

- I et marked fylt med telefoner med grensesnitt som likner helt på hverandre, og som gjør den samme jobben ga jeg utfordringen til våre utviklere: Lag en annerledes mobilopplevelse. De nye Windows-mobilene er bedre tilpasset hvordan vi faktisk lever og bruker våre telefoner – og måten vi kommuniserer med hverandre på, sier Ballmer.

Blant nyvinningene er det Microsoft kaller «Live tiles», som viser sanntids innhold direkte, slik at brukere ikke trenger å starte applikasjoner for å se det. Om du oppretter tiles i kontaktlista kan du for eksempel se siste bilder fra vedkommende eller siste Twitter-oppdatering, for eksempel.

Det vil også være en egen knapp på mobiltelefonene til å søke via Bing.

Microsoft jobber med partnere som HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson og Toshiba, og de første telefonene med Windows Phone 7 Series forventes å bli lansert mot slutten av året.

Se Microsoft-video om Windows Phone 7 under:

Telekom