Slik løser du Ipad-problemene

Slik løser du Ipad-problemene

Leserne vet hvordan Ipad kan samarbeide med pc og mobiltelefon.

I går skrev Computerworld om problemene Vidar Sandland opplevde med Ipad og trillingkort. Saken ble krysspublisert på VG Nett. Både Computerworlds og VGs lesere har siden saken publisering skissert opp flere triks som skal gjøre nytten slik at en kan ha et simkort i pc-en, et simkort i Ipad-en og et simkort i telefonen uten å bli fullstendig utilgjengelig.

Noen av tipsene peker på det åpenbare, at det går an å kjøpe eget abonnement til Ipaden. Men dette kan naturligvis bli unødvendig dyrt.

Andre peker på at du kan kjøpe et 3G-abonnement som du kan dele mellom ulike enheter ved å benytte den trådløse, mobile 3G-ruteren Netcom selger. Den minnepinne-formede dingsen kan du ha i lomma, og da kan opptil fem pc-er i din umiddelbare nærhet koble seg opp via trådløsnett. Prisen er 125 kroner i måneden. Telenor skal angivelig ha samme dings i sitt sortiment. I en fersk artikkel spår CIO.com at dette er fremtiden fordi bekvemmeligheten og fleksibiliteten veier opp for byrden ved å måtte bære en ekstra dings.

Trenger ikke eget abonnement

Men hvis du ikke ønsker å bære på en ekstra dings, og tilfeldigvis eier en Android-telefon med versjon 2.2 av operativsystemet, kan denne i seg selv settes opp som trådløs ruter, slik at Ipaden kan koble seg opp, påpeker PC Worlds Clas Mehus. Da trenger du heller ikke noe eget mobilt bredbåndsabonnement til Ipad-en.

Det finnes triks du kan gjøre med selve tvillingsimkortet også, som også gjør at du unngår å måtte tegne eget dataabonnement for Ipad-en, mener våre lesere. Et overveldende flertall av tilbakemeldingene fra våre lesere melder om at alt vil gå bra om du får operatøren til å sperre tvilling-simkortet du har i Ipad-en for innkommende anrop.

Telering Bedrift Stavanger i Stavanger, som har fått en del henvendelser om problematikken, har på sin side simpelthen aktivert tjenesten «Samtale venter» på kundenes abonnementer, som ser ut til å ha gjort nytten.

Network Norway immune

Network Norway, som ikke svarte på Computerworlds henvendelser i forbindelse med den første artikkelen som omtalte problemene, kan i ettertid informere om at deres systemer er immune mot problemet.

- I vår trillingsløsning er ikke dette noe problem. Som en ny aktør har vi en mer moderne plattform enn Telenor og Netcom. De har rett og slett en begrensning i sin løsning, sier produktsjef for mobilsegmentet, Anders Bristøl, via en epost.

Årsaken er at det hos Network Norway ringer på de andre kortene selv om et av simkortene skulle være opptatt.

- Da spiller det ingen rolle om det er Ipad eller telefon som gjør det ene kortet opptatt. Ved å lansere en trillingløsning med to datakort vil man bare forvirre kundene, mener Bristøl.

Telekom