Foto: Dag-Rune Z. Vollen

ROAMING: Svenske Telenor-kunder slipper nå roaming-avgifter i Thailand. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Slipper roaming i Thailand

Thailand, Myanmar og Malaysia er nye på lista over land Telenor kutter roaming-avgiften.

Et av det mest populære reisemålene for norske borgere på korte og lengre utenlandsreiser er Thailand, med nabolandene Malaysia og nå også Myanmar på stigende kurs.

Dette reisemønsteret gjelder også broderfolket over Kjølen. Fra fredag kuttet Telenor i Sverige roaming-avgiftene for databruk sine svenske kunder med Telenor Frihet-abonnement.

Dermed blir nettsurfing betydelig billigere, selv om tale- og sms-tjenestene ikke omfattes av kuttet. Denne fordelen vil fortsatt bare gjelde i EØS/EU.

- Vi vil at våre kunder skal kunne reise så bekymringsfritt som mulig, uten å måtte endre for mye på sine mobilvaner uavhengig av om de er i Sverige, i EU/EØS eller nå også i enkelte land i Asia, sier Patrik Hofbauer, som er sjef for Telenor Sverige, i en pressemelding.

- For mange av våre kunder er det en naturlig del av hverdagen også på ferie å oppdatere venner og kjente gjennom sosial medier i stedet for å sende postkort.

Nye kunder får denne tjenesten automatisk, mens kunder som har kjøpt abonnement før juni 2016 må ta kontakt med Telenor for å oppgradere sine abonnement til de nye abo-tilbudene.

I alle tre land har Telenor egne datterselskaper, så det er neppe snakk om den helt store tekniske utfordringen å få gjennomført dette. Det er også en velprøvd tjeneste i Thailand, der dtac har hatt gode skussmål blant reisende for pris og dekning for mobilt bredbånd kjøpt for opphold i Thailand.

Om eller eventuelt løsningen utvides til Norge er ikke avklart.

Les om:

Telekom