Sigve Brekke, Telenor. Foto: Arne Joramo

STORE TAP: For konsernsjef Sigve Brekke vil en India-exit uansett bli smertefull. Tapene ventes å bli over 20 milliarder kroner. Foto: Arne Joramo

Snarlig India-exit for Telenor

Tapene vil bli smertefulle når konsernet trekker seg ut av landet.

Den indiske mobiloperatøren Bharti Airtel vurderer å kjøpe Telenors India-virksomhet for 350 millioner dollar, skriver den indiske avisen Economic Times, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Med mandagens valutakurs tilsvarer beløpet litt i overkant av tre milliarder kroner. 

Videre sier kilder til nyhetstjenesten at Bharti trolig vil ta over halvparten av Telenors India-forpliktelser og at Telenor bærer den resterende halvdelen. 

Telenor skylder den indiske staten 2,5 milliarder kroner i lisensavgifter og har forpliktelser på rundt 2,2 milliarder kroner til finansinstitusjoner, ifølge indiske medier.

Avtalen mellom Bharti og Telenor ventes å bli ferdigstilt innen utgangen av januar.

Telenor-aksjen fikk et løft like etter at avisen la ut en melding på Twitter om saken like etter klokken ni mandag. Telenor sier til Dagens Næringsliv at de ikke kommenterer rykter. 

Har tapt over 20 milliarder

Det er over ti mobiloperatører i India og en intens konkurranse på pris. Telenor har ikke full dekning i landet og tilbyr ikke avanserte datatjenester. De har også avstått fra å delta i auksjoner om lisenser som kunne gitt dem det.

Det er åtte år siden Telenor fikk innpass i India ved å kjøpe seg inn i et selskap som nettopp hadde fått tildelt mobillisenser. Lisensene ble senere erklært ugyldige på grunn av korrupsjonsmistanke, og Telenor måtte starte på nytt. Konsernet har tapt 20 milliarder kroner på India-eventyret.

Tidligere skal Telenor ha forhandlet både med Vodafone og Indias tredje største mobilselskap Idea Cellular om nedsalg.

Les om:

Telekom