Solgte 3000 mobiler med virus

Solgte 3000 mobiler med virus

HTC Magic ble solgt med Conficker og Mariprosa-virus.

Minnekort med ondsinnet programvare kan ha endt opp på opptil 3000 HTC Magic-telefoner fra Vodaphone. Dette er flere enn selskapet tidligere hadde sett for seg, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Problemet ble kjent tidligere i mars, da en ansatt fra Panda Security plugget sin nye telefon inn i Windows-pc-en sin og fikk opp virusvarsel. Nærmere undersøkelser viste at Microsd-kortet på 8 gigabyte som fulgte med var infisert med en klient av det nå avdøde Mariprosa-botnettet, Conficker samt en passordstjeler for Lineage-spillet.

Vodaphone mente dette var en enkeltstående hendelse, men en ansatt i det spanske sikkerhetsselskapet S21sec kom også over en telefon med infisert minnekort, som de sendte til Panda. Telefonen ble kjøpt samtidig som telefonen til den Panda-ansatte. På fredag kom Vodaphone med beskjeden om at opptil 3000 telefoner kan ha samme problem.

Spania

Det er uvisst hvordan partiet med minnekort ble infisert, men en utforskning er underveis, ifølge en talskvinne for Vodaphone i Spania. Det er kun telefoner solgt i Spania som har blitt infisert.

De berørte kundene vil få et brev og et nytt minnekort. I brevet vil det stå hvordan kundene kan virussjekke sin pc gratis på Pandas nettsted. Panda er partner med Vodaphone. Vodaphone vil gi sikkerhetsprogramvare til de som har fått pc-en sin infisert ved å plugge inn HTC-telefoner.

Conficker kjørte ikke

Marisprosa-botnettet på HTC-telefonen forsøker å installere seg selv automatisk. Imidlertid ble botnettet, som en gang var blant verdens største, stengt i desember, etter at sikkerhetsforskere uskadeliggjorde kommando- og kontrollsenteret som styrte det hele.

Conficker er en orm som fortsatt infiserer millioner av maskiner verden rundt, men autokjørfunksjonen til Mariprosa på minnekortet kan ha satt autokjørfunksjonen til Conficker ut av spill, ifølge Panda. Når det gjelder passordtyvprogrammet vil det ikke kjøre med mindre noen klikker på filen.

Les om:

Telekom