Solid utvikling for Telenor Norge

Solid utvikling for Telenor Norge

Berit Svendsen hadde grunn til å smile etter resultatframleggingen for første kvartal. Fin kundeutvikling på fiber, kostnadskutt i rute og økte mobilinntekter.

- Vi hadde 7000 i fibervekst i første kvartalet (4000) i fjor. Jeg anslår en likende vekst i resten av året slik at vi havner mellom 25 og 30 000 på årsbasis. For meg var det i dag hyggelig å høre at mange analytikere også brydde seg om vår fastnettoperasjon, sier Berit Svendsen til Telecom Revy,

Gode tall

Hun kan også glede seg over at Telenor Norge for første gang på lang tid opplever nettvekst på bredbånd, men da bare med 1000 kunder.

Fiber

+ 7000

HFC Kabel

+ 2000

VDSL

+ 1000

ADSL

- 9000

Merk at samlet høyhastighetsnett for Telenor var 10.000 i kvartalet.

Telenor hadde ved utgangen av 1. kvartal 88 000 fiberkunder og er med det landets nest største enkeltstående fiberoperatør bare slått av Viken Fiber med 97 000 ved utgangen av første kvartal. Altibox-partnerne samlet har 340 000. Viken Fiber har et vekstmål for året på 15 500 mens Telenor har ambisjon om ca. 28 000. Ved utgangen av årets vil derfor Telenor høyst sannsynlig ha passert Viken fordi Telenor operer i hele landet mens Viken bare i Østlandsområdet.

Telenor investert for vel en milliard kroner i Norge i første kvartal. Finansdirektøren Richard Olav Aa sa under presentasjonen at det i hovedsak går til to områder: Fiber i fastnettet og fiber til basestasjoner. Han antydet mindre generelt investeringsnivå i konsernet i 2015.

Kostnadskutt og mobilvekst

- I år må vi greie tre oppgaver. Vi vil vokse i kundetall mobilt og fast, kutte betydelige kostnader og helst øke inntektene hos våre kunder via deres økte databruk, sier Berit Svendsen.

Hun er godt i rute med kostnadskutt på 650 millioner kroner. Mobil ARPU har økt en smule til 287 kroner mot 285 på årsbasis i fjor. Enda mer positivt er at overgangen fra ADSL til fiber gir stadig høyere ARPU på Internett-aksess nå oppe i 337 kroner og at også TV-inntektene øker per kunde ganske kraftig opp fra 256 kroner i snitt i 2013 og 276 kroner nå.

Det skyldes ikke minst flere TV-kunder på fiber og koaks og produkter t-We.

Mobilveksten var på fattige 1000 nye mot Tele2-selskapens 14 000 og NetCom(Ches sin tilbakegang på 22 000. Men Telenor har suverent best inntekt per kunde.

Berit Svendsen karakteriserer konkurransen i bedriftsmarkedet som knallhard samtidig som hun opplyser at skytjenestene har fått et raskt økende antall bedrifter til å innse at de trenger høyhastighetsnett.

Selv om avtalen med Tele2 om gjesting ikke vil gi så stort utslag i Berit Svendsens operasjon i år, har hun ingen bekymring for at Telenors mobilnett ikke skal kunne ta trafikkøkningen fra over 400.000 nye kunder etterhvert.

- Vi er godt forberedt for det og har det største nettet. Et avgjørende element for at vi fikk avtalen var dessuten vår vilje til fleksibilitet overfor Tele2-selskapens varierende avhengig av egen nettløsning eller ikke, sier Berit Svendsen.

Telenor Norge hadde en omsetning 6,276 milliarder kroner i Norge i første kvartal – 111 millioner mer enni samme kvartal i fjor.

Deres 4G-nett dekker nå 57 prosent av befolkningen.

Les om:

Telekom