- Stadig bedre bredbånd i Norge

- Stadig bedre bredbånd i Norge

En ny rapport fra Nexia viser at bredbåndstilbudet stadig blir bedre i Norge.

Rapporten, som er gjort på oppdrag av Fornyings-, administrasjons og kirkedepartementet, viser at 99,7 prosent av norske husstander har tilgang til grunnleggende bredbåndstilbud (0,64 Mbit/s) og 94 prosent kan få 4 Mbit/s. 67 prosent har tilgang til 25 Mbit/s.

Ifølge rapporten er det rundt 7000 husstander som mangler bredbåndstilbud. Dette gjelder i hovedsak områder hvor tilknytningskostnadene er så høye at det ikke er kommersielt lønnsomt å bygge ut nettet der.

Økt valgfrihet

Samtidig er det flere husstander som har fått bedre valgfrihet, og som kan velge mellom flere ulike leverandører, hastigheter og bredbåndsteknologier.

- Dette er gledelig. Denne rapporten viser at utbyggingen av bredt bredbånd går for fullt her i landet. Bredt bredbånd baner vei for tjenesteutvikling på nettet som nett-tv, nettspill og stømming av film. Det bidrar til støre fleksibilitet for den enkelte, gjennom fjernarbeid, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Ministeren legger til at dette viser regjeringens teknologinøytrale og markedsorienterte bredbåndspolitikk har vært fonuftig ettersom flere nå har muligheten til å skaffe seg bredbånd.

15 millioner kroner til bredbånd

For å bygge opp under regjeringens bredbåndspolitikk har Fornyingsdepartementet etablert en midlertidig støtteordning for bredbåndsutbygging.

Støtteordningen har en ramme på 15 millioner kroner, og skal bidra til utbygging av bredbånd i områder som ikke er kommersielt lønnsomme.

- Regjeringens mål er at innbyggerne skal ha tilgang til bredbånd. Regjeringens satsing på bredbånd bidrar til bosetting, sysselsetting og verdiskapning i hele landet. Denne midlertidige støtteordningen vil tette noen av de siste hullene i bredbåndsdekningen, sier Aasrud i pressemeldingen.

Les om:

Telekom