Steinhard kamp om sølvmedaljen

Steinhard kamp om sølvmedaljen

Altibox-felleskapet omsatte i fjor for 2.33 milliarder kroner. Get isolert omsatte for 2,1 milliarder og Lyses egen televirksomhet for 1,8 milliarder.

Get ble som isolert selskap vekstvinner på bredbånd i fjor med 27 000 nye Internettkunder.

I år satser de på en vekst på mer enn 30 000. Altibox med alle sine partnere hadde 47 000 i vekst i fjor.

Begge overgikk klart Telenor i vekst, men Telenor er fortsatt målt antall bredbåndskunder mer enn dobbelt så stor som de to som slåss om sølvmedaljen.

Men samlet måtte Teolenor faktisk tåle nedgang i antall bredbåndskunder med 800 i fjor (PTs ekomstatistikk). Fiberveksten i Telenor var på om lag 20 000 i fjor og kabel 9000, men ADSL sank altså med mer enn det.

Rekordvekst i Get

- Veksttakten så langt i år er meget god og vi ligger an til å oppnå en kundevekst eks. kjøpet av Loqal på over 30 000 kunder, opplyste kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby på en pressekonferanse fredag.

Og kundene kjøper høy hastighet. Mer enn halvparten av nye kunder bestiller nå 30-70 Mbit/s-hastigheter.

Get omsatte i Norge i fjor for over 2,1 milliarder kroner. Det er en vekst på 300 millioner kroner fra året før. Etter det har de kjøpt Loqal i Trondheim med emn omsetning i fjor på 162 millioner kroner og 27 000 kunder.

Merk at Get sitt kundetall kun omfatter eget hovedselskap. Get eier nå også HomeBase og Loqal og leverer Internett også til andre partnere. Get selv hadde ifølge PT 216 893 Internett-kunder ved årsskiftet. Og 450 000 TV-kunder.

Altibox-vekst

Konserndirektør for Tele i Lyse Torild Nag opplyser at Lyse selv og deres telepartnere omsatte samlet for 2,33 milliarder kroner i fjor.

- Vi kobler opp rekordmange kunder nå om dagen og veksten er stor. På egen kjøl der vi eier 50% eller mer av selskapene har Lyse nå om lag 150 000 kunder. Altibox har passert 300 000 oppkoplet og over 320 000 kontrakter. For øvrig har vi hatt 1 Gbit/s-leveranser i drift i Drammen i et år og kommer også nå med pilotområder i Oslo og Stavanger for å teste ut kommersielle drift på slike hastigheter, sier Toril Nag.

Hvem som får sølvmedaljen i det faste bredbåndsmarkedet akkurat nå skal vi la stå åpent. Det avhenger av hvilke tall som legges til grunn.

Det som er helt sikkert er at de to hovedutfordrerne til Telenor begge vokser kraftig og framstår som jevnstore.

Og det er utvilsom de og deres partnere som vokser mest - mye mer enn Telenor også så langt i år skal vi tro signalene fra bransjen. Både Telenor og Altibox kommer med halvårstall i løpet av sommeren.

Les om: