Sterk Telenor-vekst i Pakistan

Sterk Telenor-vekst i Pakistan

Telenor har fått like mange nye kunder i Pakistan og Bangladesh på en måned som Netcom og Chess har til sammen.

Etter mye dårlig PR i vår med sakene om ulovlige arbeidsforhold blant asiatiske underleveradører, kom meldingen om at de rød-grønne etter alt å dømme sier ja til et eventuelt forsøk på å kjøpe opp Teliasonera. Det skriver Aftenposten i dag.

Samtidig kommer hyggelige tall fra den samme regionen som der de kritikkverdige forholdene ble avslørt. Tall fra pakistanske telemyndigheter viser at Telenor i mai fikk en halv million nye mobilabonnenter i Indias største naboland.

Store vekstmuligheter

Det norske selskapet er nest største mobiloperatør i landet, med en markedsandel på 20.6 prosent, skriver Dagens Næringsliv. Vesktmulighetene i Pakistan er store, siden bare halvparten av landets 150 milliioner innbyggere har mobil-abonnement.

Også i Bangladesh går det bra med tilveksten. Telenors datterselskap Grameenphone fikk 980.000 nye abonnenter i mai. Selskapet har 46,6 prosent av markedet og er den klart største mobil-operatøren i Bangladesh. Men konkurransen vil bli hardere. Japanske NTT Docomo har nå kjøpt en andel på 30 prosent i Grameenphone, skriver DN.

Les om:

Telekom