Stig Herbern ute som Ventelo-sjef

Stig Herbern ute som Ventelo-sjef

Her er svensken som blir ny administrerende direktør etter EQT-oppkjøpet.

Stig Herbern går fra posisjonen som administrerende direktør og over til Ventelos styre, etter at EQTs oppkjøp av selskapet er formelt fullført.

Det er Anders Igel som skal fylle Herberns sko.

Lang ledererfaring

Styreleder i Ventelo og industriell rådgiver for EQT, Gunnar Asp, sier han er glad for å få den svenske industriveteranen Igel inn i topposisjon.

- Samtidig er vi fornøyde med å forsterke styret med Stig Herberns kunnskap og erfaring. Jeg vil takke Stig for innsatsen han har lagt ned i Ventelo og ser frem til å jobbe med ham i styret, sier Asp.

Igel har vært konsernsjef i Esselte, konserndirektør oi ericsson og kosnernsjef i Teliasonera. Fra sistnevnte stilling fikk han sparken i 2007, skrev Computerworld.no da. Bakgrunnen var at Teliasonera-styret ønsket en «sterk og motiverende ledelse som fokuserer på vekst, omstrukturering og verdiøkning», selv om Teliasonera-styret også understrekte at Igel i sin tid der bidro vellykket sammenslåing av Teila og Soenra og opparbeidet en sterk finansiell utvikling for Teliasonera.

Gleder seg

Igel er for tiden styremedlem i Swebank og industriell rådgiver for EQT. Han er utdannet sivilingeniør fra Kungliga Tekniske höyskolan og siviløkonom fra Handelshöyskolan i Stockholm.

- Ventelo har en sterk posisjon i det norske markedet. Jeg ser frem til å jobbe med styret og ledelsen i å utarbeide og implementere en offensiv strategi for å skape en ledende aktør i telekommunikasjonsmarkedet. Datatrafikken i Norge vil fortsette å vokse fremover, men mange selskaper blir ennå tilbudt en lavere datahastighet enn folk flest har i hjemmene sine. Her ser vi store muligheter, Igel via en pressemelding.

Herbern hevder i samme melding det hele tiden var hans plan å tre av når nye eiere var på plass.

- Jeg er stolt over hva vi har fått til i Ventelo og ser frem til å bidra til den videre utviklingen i selskapet gjennom arbeidet som styremedlem og i samarbeid med EQT som eier, sier Herbern.

Telekom