Store forskjeller i 3G-ytelse.

Store forskjeller i 3G-ytelse.

Svensk test viser store forskjeller mellom bærbare pc-er med integrert 3G.

PC World Norges svenske søsterpublikasjon PC för Alla har testet åtte bærbare pc-er med integrert 3G-modul. Testen har blitt gjort med at pc-ene en etter en har blitt satt opp på flere forskjellige lokasjoner i Stockholm. Abonnement fra mobiloperatøren 3 ble benyttet.

Mens for eksempel Acer Travelmate 6293 hadde en snitthastighet på 2,6 megabit i sekundet for nedlasting og 1,27 megabit i sekundet for opplasting, klarte ikke HP Compaq 6530p mer enn henholdvis 0,78 og 0,31 megabit per sekund. Ei heller maskinene fra Lenovo, Toshiba og Zepto hadde spesielt gode resultater i testen. I tillegg til maskinen fra Acer utmerket også Fujitsu Siemens Esprimo Mobile M9410 seg med god 3G-ytelse.

Uten å vite det sikkert tror vi flere av pc-ene i testen har samme 3G-modulen, men andre faktorer for pc-ens konstruksjon kan påvirke ytelsen - som blant annet antenneløsningen for 3G og eventuell forstyrrelse fra andre komponenter. Om forskjellige operatørers utstyr kan påvirke resultatene tør vi ikke svare på.

Hele testen fra PC för Alla kan du lese her.

LES OGSÅ: GUIDE: Fast eller mobilt bredbånd?

Les om:

Telekom