Svensker med billig-bredbånd til Norge

Svensker med billig-bredbånd til Norge

Svenske Bahnhof utfordrer norske bredbåndsleverandører med å tilby 10 mbit/s til under 300 kroner.

Hemmeligheten bak satsningen er enkel, ifølge IDG.se: personalet kommer til å jobbe fra lavkostlandet Sverige.

Tromsø blir den første byen som får tilgang til det svenske billigbåndet. Bahnhof etablerer seg som tjenesteleverandør i byen og vil bruke det moderne fibernettet som allerede er lagt.

- Tromsø har et fibernett som er bygget etter alle kunstens regler. Med de forholdene som råder er det ganske lett å gå i pluss, sier Bahnhofs administrerende direktør Jon Karlung.

LES OGSÅ: 100 megabit til 275 kroner

Selskapet kommer ikke til å ha folk på plass i Norge i det hele tatt. All support og service skjer fra kontorene i Sverige. Dermed bli også omkostningene betydelig lavere.

Bahnhof vil tilby 10 mbit/s til 295 kroner. Til sammenligning tilbyr andre norske leverandører samme hastighet til langt høyere priser. 10 mbit/s hos Lyse koster 449 kroner, mens Dataguard tar 399 kroner.

Jon Karlung forteller at dette ikke handler om prisdumping for å ta markedsandeler. Satsingen i Tromsø rettes mot et par tusen abonnenter.

Karlung er også opptatt av å oppmuntre utviklingen av åpne nett i Norge.

- Jeg tror at vi kan føre frem filosofien bak åpne nett i Norge. De har ikke riktig skjønt det ennå, men det begynner å innse hvordan det skal fungere. Vi har hatt folk her i Sverige på studiebesøk som har undersøkt hvordan det skal være, sier han.

Les om:

Telekom