Berit Svendsen, administrerende direktør Telenor Norge

Berit Svendsen, administrerende direktør Telenor Norge

Taper kunder på fast og mobil

Telenor taper 10.000 mobilkunder, men leverer likevel sterkt med høyere ARPU både på mobil, Internett og TV. Selskapet leverer også meget svakt på fast Internett med bare 3.000 i fibervekst i Norge.

Med imponerende ni prosent vekst i mobil-ARPU til hele 312 kroner, 346 kroner på Internett og 285 kroner på TV imponerer Telenor Norge på alle hold når de måles på hva de i snitt får ut av sine mange kunder. Men Telenor taper på vekstbarometeret.   Teliasonera hadde 7.000 i organisk kundevekst i første kvartal

Taper stadig terreng på fast

Det er bare ett område Telebor stadig taper terreng i – og det er på fast bredbånd. Også dette kvartalet måtte de notere nedgang totalt med 1.000 i minus når alle teknologier er talt med.

Enda mer bekymringsfullt er kanskje den lave fiberveksten på bare 3.000 i første kvartal. Til sammenlikning hadde Altibox-felleskapet mer enn tre ganger så stor vekst med over 10.000. Det betyr at Telenor stadig taper markedsandeler i fast bredbånd, men berger såvidt inntektsvekst på fastområdet totalt takket være økte inntekter fra hver enkelt kunde.

-I Norge fortsetter vi å investere i fast- og mobilnettverksinfrastruktur for å møte kundenes høye etterspørsel og forventning til datakapasitet så vel som suveren dekning. Sammen med brukervennlige tjenester og god gjennomføring har dette gjort oss i stand til å ta vår andel av dataveksten og øke inntektene. Nok en gang leverte Telenor Norge solide resultater, med en inntektsvekst på seks prosent i perioden. Dette ble støttet av et mobildatakonsum som mer enn doblet seg i forhold til første kvartal i fjor, og av høyere etterspørsel etter høyhastighets internett over fastnett, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Piler ned i Sverige

Han sier mindre om utviklingen i Sverige der mange piler peker nedover med 23.000 færre mobilkunder og 5.000 færre bredbåndslunder kombinert med fallende ARPU på mobil – bare 207 kroner nå – 105 kroner lavere enn i Norge. De tider da da konserledelsen ba Norges-ledelsen se til Sverige er kanskje over?

Telekom