Tele2 åpner for Bankid

Tele2 åpner for Bankid

Nå kan også kundene til Tele2-selskapene i Norge få Bank ID. Tjenesten blir dermed tilgjengelig for nye 1,2 millioner nordmenn.

Fra før har Telenor alt 200 000 abonnenter på Bankid.Alle kunder hos Tele2, One Call, Mycall eller Network Norway kan nå raskt og sikkert benytte nettbanktjenester via mobilen uten kodebrikken. Bankid Norge regner med at neste sommer er det en halv million Bankid-brukere i Norge.

- Vi sa vi skulle ha løsningen på plass før sommerferien. Vi holder hva vi lover og kan i dag – som andre aktør i Norge – tilby 1,2 millioner norske mobilkunder Bankid på mobil. Vi vet at etterspørselen hos våre kunder er stor etter denne tjenesten, og flere tusen har allerede forhåndsbestilt tjenesten på våre Facebook-sider, sier Arild Hustad, administrerende direktør i Tele2 i Norge.

Eksplosiv brukervekst

Avtalen med BankID Norge ble signert i februar, og etter det har tjenesten blitt testet i flere pilotprosjekter og ventet på en endelig godkjenning fra Bankenes Standardiseringskontor. Denne godkjenningen er nå på plass og alle som ønsker BankID kan nå kontakte sin mobiloperatør hvis de ønsker å ta tjenesten i bruk.

BankID på mobil er den mest utbredte sim-kortlagrede elektroniske ID-en i verden- Utbredelsen av Bankid på mobil vil øke raskt når de fleste operatørene og bankene tilbyr tjenesten.

- Neste sommer regner vi med at det er en halv million Bankid på mobil-brukere. Suksessen skyldes et unikt utviklingssamarbeid mellom banker og teleoperatører. Det er enkelt å bestille tjenesten i banken, og vi er sikre på at kundene til Tele2, One Call, MyCall og Network Norway vil bli fornøyde med en brikkefri Bankid, sier produktsjef i Bankid Norge Nils Inge Brurberg.

Nytt sim

I snitt økte antall BankID på mobilbrukere med cirka 7.000 i måneden i 2012, og i en kartlegging fra undersøkelsesselskapet Cint i desember 2012 svarer nesten halvparten av alle nordmenn (44,3 prosent) at de ønsker å benytte Bankid på mobilen. Dette er nesten dobbelt så mange som i Danmark (22,2 prosent). Rundt 200.000 nordmenn har allerede BankID på mobil.

Alle som ønsker BankID på mobil må bestille et nytt simkort fra sin mobiloperatør, og deretter bestiller man tjenesten i sin egen nettbank. BankID på mobil kan i dag benyttes hos DnB, Nordea, Skandiabanken, Sparebank 1 Gruppen og Eika Alliansen. I tillegg vil mange flere banker tilby BankID på mobil i løpet av høsten 2013.