Tele2 klar med mobilt bredbånd

Tele2 klar med mobilt bredbånd

Tele2 meldte i dag seg inn i klubben med operatører som kan tilby mobilt bredbånd. Men Tele2 kan tilby noe de andre teleoperatøerne ikke kan tilby...

Temaet for Tele2s lansering, er å få folk som normalt holder seg inne om sommeren, ut - uten at disse mister kontakten med Internett. I praksis er tilbudet myntet på nordmenn som ønsker seg nettforbindelse på hytta.

Det hyggelige med tilbudet til Tele2 er at nordmenn med hytte i Sverige kan også nyte godt av tilbudet, uten at Tele2 skal ha noe ekstra for det. Dette gjør Tele2 til å bli den første teleoperatøren som kan tilby sine kunder en slik tjeneste. Men når det er sagt, er tilbudet ikke så unikt som Tele2 skal ha det til. Selskapet Ice.net har nemlig i en lengre periode kunne tilby sine kunder den samme ytelsen.

Eksisterende eller blivende Tele2-kunder får to abonnementstilbud å forholde seg til: fastpris og standard, der førstnevnte kan sammenliknes med et tradisjonelt bredbåndstilbud. Det vil si, tilgang til fri surfing uten noen form for nedlastingsgrenser. For dette krever Tele2 489 kroner av deg per måned. Sistnevnte tilbud kommer med et nedlastingstak på 200 MB for 249 kroner per måned. Skulle du overstige denne grensen, vil Tele2 forlange 2 kroner per MB av deg, men slapp av, regningen vil aldri bli høyere enn 599 kroner. Dette er nemlig maksprisen som Tele2 har definert for tjenesten.

Hvis du er opptatt av den driftsmessige siden av nyheten, kan vi melde om at det er Netcoms mobilnett Tele2 benytter her i Norge. Netcoms dekning for tjenesten er kun begrenset til de mest folkerike områdene i Norge. Det er med andre ord dårlige utsikter for nordmenn med hytte som ligger langt unna de største byene.

Er du usikker om du har 3G eller Turbo-3G dekning der du har hytte, kan du sjekke Tele2s dekningskart her.

I Sverige derimot, er det helt andre boller. Her har nemlig Tele2 bygget ut sitt eget mobilnett og kan tilby ”ekte” Turbo-3G, det vil si, hastigheter opp til 7,2 Mbps – og det, i langt flere områder enn i Norge.

Les om:

Telekom