Telegigantene krever lik behandling

Telegigantene krever lik behandling

Forskjeller i termineringspriser får Telenor og Netcom til å rase mot de mindre operatørene.

Fra 1. januar 2009 må Network Norway, Tele2 og Ventelo redusere sine termineringspriser. Varselet som ble sendt ut fra Post- og teletilsynet (PT) i går, pålegger operatørene å kun ta én krone i minuttet i termineringsavgift fra andre operatører som Telenor og Netcom, og 75 øre fra 2010. Dette mener Telenor og Netcom er alt for tregt, og føler seg forskjellsbehandlet av tilsynet, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ: Ingen nåde for Netcom og Telenor

- Vi er både overrasket og skuffet over at PT opprettholder denne kraftige, asymmetriske reguleringen. Forskjellene i Norge er størst i Europa, og dette er særnorsk politikk som ikke er i tråd med den europeiske utviklingen, sier sjef for Telenor Norge, Ragnar Kårhus.

- Dette er ikke godt nok. Differansen mellom Netcom og Telenor var aldri så stor som den nå er mellom oss og Network Norway. Vi krever en raskere utjevning av prisene, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom til Finansavisen.

Fra Netcom til Network Norway koster det i dag Netcom 1,155 kroner pr. minutt. Den andre veien betaler Network Norway kun 70 øre. Telenor får 60 øre i minuttet.

LES OGSÅ: Trege teleaktører melker markedet

Les om:

Telekom