Telemontører håver inn

Telemontører håver inn

Nødnett og det tredje mobilnettet gir omsetningsrekord for telekom-montørene i Site Service.

Det er tredje året på rad selskapet Site Service fra Nittedal dobler omsetningen, skriver Finansavisen.

I fjor omsatte de for rundt 125 millioner, med driftsresultat på minst 20 millioner, ifølge administrerende direktør Bernt Fredriksen.

Mange på kundelista

Selskapet ble startet av Fredriksen da Nokia Siemens Network (NSN) la ned montørvirksomheten sin, og mange av Site Services ansatte kommer nettopp derfra.

Site Service er nå driftsleverandør til blant annet NSN, Network Norway - som jobber med å bygge ut Norges tredje mobilnett, Nokring og Netcom.

I fjor bygde Site Service ut 3G og 4G for togpassasjerer langs linjen Lillehammer - Skien som NSNs underleverandør, Jernbaneverket er bak infrastrukturen og Samferdselsdepartementet står for lommeboka.

Nødnett-avtale

Nylig landet Site Service driftsavtalen for Nødnettets Fase 0 og utbyggingsavtale for Fase 1. Selskapet er underleverandør av Nødnett-kontrakteier Motorola Solutions. Ifølge Finansavisen er kontraktsummen hemmelig, men at fen femårige avtalen må være verdt flere titalls millioner.

Men selskapet tror ikke vi ser en ny dobling når regnskapet for 2012 gjøres opp. Det har heller aldri vært noe mål om å omsette «så og så mye».

- Vi har lagt sten på sten og har tatt de mulighetene som er kommet. Vi kommer til å øke litt, men det viktisge er å skape sikre arbeidsplasser, sier Fredriksen til Finansavisen.