Telenor anklager PT for vendetta

Telenor anklager PT for vendetta

Teleprisdebatten fyrer opp. Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas mener Willy Jensen driver vendetta mot Telenor og Netcom.

På Post- og teletilsynets (PT) årlige konferanse i Lillesand i går var konkurransen i telemarkedet tema. Konserndirektør Jon Fredrik Baksaas i Telenor tok bladet fra munnen, og gikk knallhardt ut mot direktør Willy Jensen i tilsynet. Han mener termineringsprisene er en stor subsidiering av de små mobilselskapene, betalt av de store, skriver Dagens Næringsliv.

- Det flyter 500 millioner kroner fra oss til de små. Jeg sier ikke dette i affekt - jeg slår det bare fast. Dette er en særnorsk asymmetri i prisingen som hemmer innovasjon, sa Baksaas.

LES OGSÅ: Telegigantene krever lik behandling

Willy Jensen forsvarte seg med at argumentene til Telenor og Netcom ikke er gode nok, og at de to telegigantene i Norge har et de facto duopol.

- Vi ser også at produktene fra de store gjerne er komplekse. Det er nesten så man kan mistenke dem for aktivt å bidra til redusert gjennomsiktighet, sa Jensen ifølge DN.

Disse uttalelsene provoserte Telenor-toppen kraftig.

- Jeg er overrasket over den rollen Post- og teletilsynet nå har tatt med tanke på hva som er riktig konkurransebilde, snarere enn å fokusere på rammebetingelser på struktur i markedene. Du raljerer over prisene våre, tordnet Baksaas.

- Jeg raljerer ikke. Dette er en kald observasjon, sa Jensen.

- Ok, så du raljerer ikke. Men dette er like fullt en vendetta, sa Baksaas ifølge Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Ingen nåde for Netcom og Telenor

Les om:

Telekom