Telenor åpner opp innovasjonen

Telenor åpner opp innovasjonen

Vil ha mer og mer åpen innovasjon, og åpnet i går innovasjonssenter.

I går åpnet Telenors såkalte «Telenor Innovation Centre». Senteret skal bli en arena der tjenester og løsninger kan konseptualiseres sammen med kunder og partnere, samt hvor man kan vise frem hvordan det jobbes med innovasjon i Telenor, ifølge en pressemelding.

Konserndirektør og leder av Corporate Development i Telenor, Morten Karlsen Sørby, mener åpningen av senteret vil styrke det kontinuerlige innovasjonsarbeidet.

«Åpen innovasjon»

- Vi gjør dette mer og mer gjennom det vi kaller åpen innovasjon og jeg tror dette senteret vil bli et sentralt sted å arbeide med fremtidige løsninger sammen med våre kunder og samarbeidspartnere, sier Sørby.

Åpningen fristet med innovasjonsområder relatert til internett og innholdstjenester, finansielle tjenester og M2M – maskin-til-maskin-tjenester.

- Forskningsavdeling er ut

Aftenposten var til stede på åpningen og peker på at det siden den tid Telenor het Televerket - og var blant de fremste i verden på mobilteknologi - har forskningsavdelingen skrumpet betraktelig.

Men hverken konsernsjef Jon Fredrik Baksaas eller næringsminister Trond Giske, som var til stede på åpningen av senteret, sier seg bekymret.

De mener innovasjon i dag i større grad skjer på tvers av avdelinger i stedet for i en enkelt forskningsenhet.

Telekom