Telenor får etikk-ros

Telenor får etikk-ros

Til tross for sterk kritikk i Norge, beholder foreløpig Telenor sitt gode rykte internasjonalt.

Telenor rangeres fortsatt som nummer én på Dow Jones' samfunnsansvarsindeks, skriver E24. Det står stikk i strid med trenden i Norge, hvor selskapet har fått mye kritikk for livsfarlige arbeidsforhold, barnearbeid og miljøforurensning hos flere av Telenors underleverandører i Bangladesh.

En representant for Dow Jones sa i mai at Telenors førsteplass i samfunnsansvar trolig ville ryke som følge av Bangladesh-saken. Det gjorde den ikke. Telenor rangeres fortsatt som nummer én.

Fornøyd

For selskapet er dette en gladnyhet etter en vanskelig tid. For bare to uker siden fikk selskapet i Norge stryk for sin sin etiske linje, og raste fra 20. plass til 43. plass i en omdømmeundersøkelse. I alt 116 store norske virksomheter ble rangert etter samfunnsansvar og moral, økonomi og lønnsomhet, miljøbevissthet, og reklame og informasjon.

- Vi er veldig stolte over at vi beholder førsteplassen, og glade for den anerkjennelsen det gir. Det er et resultat av at vi over lang tid har fokusert på ansvarlighet, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor, til E24.

LES OGSÅ: Telenor i fritt fall

Den norske telegiganten får 51 prosent for samfunnsansvar i leverandørkjeden, mens gjennomsnittet er 49 prosent.

Telenor rangerer helt på topp på flere områder. Det gjelder blant annet digital inkludering, telekommunikasjonens betydning for samfunnet og klimastrategi. Her ligger den norske giganten langt over gjennomsnittet.

Les om:

Telekom