Telenor fikk 10.000 nye mobilkunder

Telenor fikk 10.000 nye mobilkunder

Men Tele2 gjør det enda bedre i Norge, mens Netcom og Chess taper terreng. Og Telenor blør i Danmark.

Selv om tilveksten på mobil er såpass bra for Telenor med 10.000 nye kunder, etter en nedgang på 5000 i første kvartal, må de se seg slått av Tele2-selskapene som fikk 20.000 nye kunder i kvartalet. I forhold til Telia Sonera gjør Telenor det bra. Deres to norske selskaper, NetCom og Chess, tapte samlet 1.000 kunder i 2. kvartal.

Det er nok i Sverige Telenor imponerer mest med 24.000 flere mobilabonnement.

To ARPU-trender

Inntektssiden er særdeles vanskelig å vurdere ettersom selskapet har foretatt en korrigering (one time correction) som utgjør hele 114 millioner kroner. Det påvirker ARPU i Norge negativt og ARPU faller med 19 kroner til 280 kroner (gjennomsnittlig inntekt per bruker). Telenor tjener nå stadig mer på en fastnettkunde enn en mobilkunde med en ARPU på 325 kroner, mot 280 kroner på mobil. ARPU på Internett-aksess øker med stadig flere fiber- og høyhastighetskunder, mens den mobile har en synkende tendens.

Tendensen i Norge og Sverige er lik. Den kan kort oppsummeres som følger: Sterk kundevekst på mobil, men fallende inntekter per kunde. Økte inntekter per kunde i fastnettet, men samlet nedgang i kundeveksten. I Danmark sliter Telenor på alle hold med en nedgang i antall mobilkunder på hele 31.000.

Les om:

Telekom