Telenor forlikt i India

Telenor forlikt i India

Er blitt enige med sin gamle partner Unitech etter korrupsjonsskandalen.

Telenor og Unitech har 10. oktober blitt enige om å suspendere alle rettslige konflikter mellom partene. Det skriver Telenor i en pressemelding i dag morges.

LES OGSÅ:

Mister 21 lisenser i India

Selskapene har vært i konflikt siden februar i år, da det ble kjent at de to teleselskapenes felles indiske selskap, Uninor, ble fratatt alle sine mobillisenser i det indiske markedet. Telenor hadde på dette tidspunktet investert 16,5 milliarder norske kroner i landet.

Telenor tar restene

Uninor-selskapet overtas nå av et nytt selskap, som er kontrollert av Telenor, og forbereder seg nå på å delta i auksjonen om 2G-mobillisenser.

Unitech selger samtidig aksjer i Uninor, for det pressemeldingen kaller "et mindre kontantbeløp". Det indiske selskapet trekker seg fra styret og får ikke lenger medbestemmelse i Uninor, selv om de, fortsatt ifølge pressemeldingen, beholder "de økonomiske rettighetene forbundet med sin nåværende aksjebeholdning".

Etter en vellykket auksjon og overføring av virksomheten vil alle rettslige konflikter mellom partene bli avsluttet, skriver Telenor.

LES OGSÅ:

Telenor vil saksøke India

Les om: