Telenor og IBM i samarbeid om RFID

Telenor og IBM i samarbeid om RFID

Telenor har valgt IBM som leverandør av maskinvare, programvare og tjenester til en større satsing på RFID-teknologi i bedriftsmarkedet.

RFID (Radio Frequency Identification) er en teknologi som egner seg meget godt til for eksempel logistikkstyring, eiendelshåndtering og flåtestyring av større varer eller enheter som paller og containere. Telenors satsing bygger på kommunikasjon via telenettene.

- Vi har i lengre tid fulgt med på utviklingen innen RFID, og mener nå tiden er moden for å innføre denne teknologien i det norske bedriftsmarkedet. Og det er en klar styrke for vår satsing at vi har med IBM som leverandør og partner, sier divisjonsdirektør Rolv-Erik Spilling, leder av Telenor Business Norway.

LES OGSÅ: Søker patent på spiselig RFID

Satsingen fra Telenor, som foreløpig har fått navnet ”Iris”, vil blant annet anvende IBMs Websphere RFID Premises Server. Tilsvarende løsning er også levert av IBM til Metro Group i Tyskland.

Det er Telenors ambisjon å lede den teknologiske implementeringen av RFID-systemer i det norske markedet sammen med IBM.

- Vårt mål er at bedriftskunder skal ha Telenor som partner for all sin kommunikasjon. Og det raskest voksende markedet innenfor telekommunikasjon, er nå kommunikasjon fra maskin-til-maskin, avslutter Rolf-Erik Spilling, leder for Telenor i det norske bedriftsmarkedet.

LES OGSÅ: RFID i tatoveringen