Telenor inn i Bulgaria

Telenor inn i Bulgaria

Legger 5,5 milliarder kroner på bordet og kjøper mobiloperatøren Globul.

Telenor overtar den bulgarske teleoperatøren Globul.

Med dette oppkjøpet blir Telenor Bulgarias nest største mobiloperatør. Globul har 4,5 millioner mobilabonnenter. Transaksjonen inkluderer også en større forhandlerkjede.

Operasjonen i Bulgaria kommer i denne regionen i tillegg til Telenors sterke satsinger i Ungarn, Serbia og Monte Negro. Ved å gjennomføre kjøpet reduserer også Telenor gjelden til det greske teleseksapet OTE kraftig, melder Dagens Næringsliv.

I tillegg til dette har Telenor direkteeid mobilvirksomhet i de tre skandinaviske landene pluss Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og India. Med andre ord 12 land pluss blant annet Russland og Ukraina via sitt deleierskap i Vimpelcom.

Det er for øvrig på det rene at Telenor vurderer å kjøpe lisenser om de vinner fram i auksjonene både i Myanmar og Vietnam.

Danmark største problembarn

På resultatframleggingen sist fredag poengterte konsernledelsen at utviklingen i det store og hele var etter planen til tross for «regulatoriske utfordringer» spesielt i Bangladesh og Pakistan.

Likevel satt vi etter resultatframleggingen med det inntrykk at Telenors største problembarn i øyeblikket er Danmark.

- Vi legger ikke skjul på at Danmark byr på store utfordringer, sa konsernsjef Jon Fredrik Baksaas da han la fram kvartalsrapporten. Og det kan vi forstå.

Nesten alle piler pekte ned i Danmark. En kundenedgang på 88 000 svir, selv om mye av det skyldes opprydding av inaktive kontrakter. Men når også ARPU synker kraftig og mobilinntektene sank med over 300 millioner kroner i forhold til samme kvartal i fjor blir det ille.

Telenor har tatt to viktige tiltak: De kutter hardt i arbeidsstokken og de har inngått nettsamarbeid med Telia, noe som minsker investeringsnivået.

Telekom