Telenor kjøper i India

Telenor kjøper i India

Regjeringen sikrer en emisjon på 12 milliarder kroner når Telenor kjøper indiske Unitech.

Telenor betaler over 7,2 milliarder kroner for en kontrollerende eierandel på 60 prosent i det indiske teleselskapet Unitech Wireless.

Unitech har kommunikasjonslisenser i alle Indias 22 telekom-regioner og planlegger å lansere mobiltjenester i midten av 2009. India har en befolkning på over 1,2 milliarder med en mobilpenetrasjon på 26 prosent.

- Å få tilgang til verdens nest største mobilmarked er en stor prestasjon for Telenor. Å gå inn i det indiske mobilmarkedet gir Telenor en unik mulighet til videre å øke Telenor-gruppens posisjon som en av de ledende operatørene i vekstmarkeder, og gjør oss i stand til å ta del i utvikling og vekstmuligheter i en av de raskest voksende telemarkedene i verden, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Emisjon

Det indiske selskapet skal investere rundt 13,5 milliarder kroner de første tre årene og nå gå i null resultatmessig rundt tre år etter lansering.

Telenor skal sikre finansiering ved en fortrinnsrettsemisjon på rundt 12 milliarder kroner i første kvartal 2009. Regjeringen er innstilt på å fremme en proposisjon for Stortinget om at staten tegner seg for sin forholdsmessige andel av en fortrinnsrettsemisjon.

- Regjeringen stiller seg positiv til en fortrinnsrettsemisjon i forbindelse med Telenors investeringer i Unitech Wireless i India, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

Telekom