Telenor lanserer Firefox-telefoner

Telenor lanserer Firefox-telefoner

Enormt potensiale i åpent web-basert operativsystem, mener konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenor kommer med Firefox-telefoner, de første er planlagt å være på plass neste halvår.

Dessverre må vi nok vente en stund, her til lands. Det er kundene i Serbia, Montenegro og Ungarn som først får gleden av å stifte bekjentskap med Firefox OS via Telenor.

Dernest skal Telenor vurdere lansering i Asia.

Hyller HTML5

Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, mener et åpent web-basert operativsystem som Firefox Os har et enormt potensiale.

- Ved bruk av HTML5 som kjernen i hver enkelt funksjon i telefonen, fjerner du barrierer for utvikling som har vært vanlig i mobil-økosystemer. Dette åpner døren til et bredt utviklermiljø, som nå har muligheten til å bidra til å utvikle en ny type smarttelefon, sier han i en pressemelding.

Lokalt

Samarbeidet med Firefox kommer fra Telenor Digital Services. Noe av tanken er å tilby smarttelefon-opplevelse til flere kunder og tilfresstille lokale behov via skreddersydde programmer.

- Gjennom dette samarbeidet engasjerer vi lokale utviklermiljø i våre markeder, som igjen vil stimulere til utvikling av lokalt relevante og kundenyttige applikasjoner, sier Baksaas.

- Ved å tilby en rimelig telefon, med innholdsrike og relevante applikasjoner, forventer vi at Firefox OS-baserte telefoner vil fungere som en stimulans for vekst av databruk i våre markeder.

LES OGSÅ:

Galaxy Nexus får Ubuntu

- God hjelp

Gjennom samarbeidet på den tekniske siden, er Telenor en aktiv deltaker i utviklingen av Firefox OS sammen med Mozilla-miljøet og en rekke andre globale aktører. Mozillas toppsjef Guy Kovacs mener ifølge pressemeldingen Telenors samarbeid har hjulpet Firefox OS til å bli en realitet.

- Våre selskaper deler en felles visjon om åpne web-enheter som kraften bak selve mobilopplevelsen. Det gleder oss at kunder i Serbia, Montenegro og Ungarn skal være blant de først til å oppleve Firefox OS, og med det også bidra til dens utvikling, sier han.

Les også:

Her er de første Firefox-mobilene

Alcatel One Touch, LG Electronics og ZTE er produsentene som lanserer håndsett først, og Huawei har også markert at de jobber med saken.

18 leverandører samarbeider med Mozilla om Firefox OS. I tillegg til Telenor er dette noen av de øvrige: América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Japan's KDDI, Sprint, Telecom Italia og Telefónica.

LES OGSÅ:

Nettbrett for Android og KDE

Telekom