Telenor med overraskende tall

Telenor med overraskende tall

Telegiganten gjør det bra i Norge og tjener langt mer penger enn ventet.

Telenor la i dag frem resultatene for tredje kvartal.

Med en omsetning på 24,3 milliarder kroner, og et driftsresultat på 4,5 milliarder, kunne Jon Fredrik Baksaas glise bredt denne gangen. Omsetningen har økt med nærmere én milliard i forhold til i fjor, det samme har driftsresultatet.

- Tredje kvartal leverte vi en solid EBITDA-margin, og en omsetningstrend som er i tråd med tidligere kvartal, sier Baksaas i finansrapporten.

Analytikerne ble tatt på senga av det gode resultatet. Mange hadde sett for seg et driftsresultat på én milliard mindre enn hva tilfelle ble.

Bra i Norge

Men finanskrisen har ikke hoppet bukk over Telenor. De forteller at de sliter i sentral- og øst-Europa. Kyivstar drar resultatet ned, men analytikere velger å se bort fra dette selskapet i denne omgang. Tallene ovenfor er dermed uten dette selskapet inkludert. Inkluderer man Kyivstar, er tallene temmelig like i forhold til i fjor.

I Norge klarer Telenor seg derimot bra, med 53 prosent av klassiske mobilabonnoment, og fikk 49.000 flere kunder i løpet av de tre siste månedene.

- Vi vil fortsette å skalere aktiviteten etter det nåværende økonomiske klimaet. Vi regner med at vårt fokus på kostnadskontroll og økt effektivitet vil gjøre det mulig å levere enda sterkere marginer og lavere investeringsutgifter enn ventet i 2009, sier Baksaas i rapporten.

Telekom