Telenor overrasker positivt

Telenor overrasker positivt

Med rekord-kontantstrøm og mobilt bredbånd innfrir Telenors resultater.

- Hovedfokuset til Telenor-konsernet i 2009 har vært å sikre markedsposisjonene våre og å tilpasse aktivitetene til et krevende forretningsklima. Resultatet viser vår innsats og engasjement i forhold til disse prioriteringene.

Det sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor etter han i dag la frem de resultatene fra finansåret 2009.

Rekord-kontantstrøm

Det tøffe forretningsklimaet, som Baksaas sier, fører til at pilene har pekt nedover for selskapet det siste året. Omsetningen har økt fra 96,2 milliarder kroner i 2008 til 97,7 milliarder i 2009. Driftsresultatet er imidlertid ned fra 15,7 milliarder til 13,3 milliarder. Det skyldes i hovedsak en nedskriving av goodwill i Telenor Serbia på 1,97 milliarder kroner i andre kvartal.

Men analytikerne hadde sett for seg noe verre, og Telenor klarer dermed å slå forventningene.

Baksaas trekker spesielt frem kontantstrømmen som en hyggelig overraskelse. Den ble på 20 milliarder, og skal være ny rekord.

- Vi hadde sterk kontantstrøm i 2009, der Norden-regionen var den største bidragsyteren med 10 milliarder kroner. Til tross for utfordrende makroøkonomiske forhold har våre virksomheter i Sentral- og Øst-Europa også levert solide resultater gjennom året, og virksomhetene i Asia har vist betydelig fremgang, sier Baksaas.

Utbytte-fest

Men det er ikke bare ute i den store verden at Telenor har tjent penger. Her til lands har stor etterspørsel etter mobilt bredbånd vært blant de viktigste inntektskildene.

I Norge har selskapet fått 25.000 nye abonnenter det siste året, og mobilt bredbånd skal være den store faktoren også her. Fasttelefon fortsetter naturlig nok å dale.

For å feire de gode resultatene betaler Telenor nå ut utbytte, som igjen er hentet fra et utbytte på fem milliarder kroner fra Kyivstar og OJSC VimpelCom. Aksjonærene får 2,50 kroner per aksje, om alt går som Telenors styre vil.