Telenor saksøker IBM

Telenor saksøker IBM

Fire år etter milliardkontrakten med IBM, går Telenor til søksmål mot it-giganten.

I 2004 inngikk EDB Business Partner og Telenor en avtale om å kjøpe utstyr og tjenester fra IBM verdt to milliarder kroner over fem år. ABC Nyheter kan nå melde at Telenor har havnet i en krangel med leverandøren, og at krangelen har havnet i Oslo tingrett.

LES OGSÅ: Skal kjøpe it for to milliarder

- Jeg kan bekrefte at det desverre er uenigheter i prosjektet, og at vi ber retten om hjelp, forteller kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til Computerworld.

- Hva dreier uenighetene seg om?

- Vi vil ikke prosedere denne saken i media. Jeg kan bekrefte saken, men vil ikke kommentere den ytterliggere, sier den ordknappe kommunikasjons-direktøren.

Ifølge ABC Nyheter skal krangelen dreie seg om minst 100 millioner kroner. Dette vil ikke Telenor bekrefte, og IBM vil ikke uttale seg til media om saken. Videre meldes det at Telenor muligens vil kutte ut IBM som leverandør, heller ikke dette vil Kvalheim kommentere overfor Computerworld.

LES OGSÅ: Russerne jubler over Telenor-dom

Vi omtalte kontrakten mellom EDB, Telenor og IBM i oktober 2004. Da sa konsernsjef Jon Fredrik Baksaas at "Telenor ser frem til det kommende samarbeidet med IBM og forventer solide effektiviseringsgevinster for både Telenor og EDB som resultat av dette".

Det var en massiv gjennomgang av teknologien som skjedde da avtalen om teknologikonsolideringen ble inngått. Inntil 6 300 servere i EDB og nærmere 1 700 servere i Telenor skulle vurderes. Det ble også etablert en ny it-arkitektur, fornyelse av inntil 15 000 datamaskiner og effektivisering av programvare.

Avtalen forpliktet EDB og Telenor til å kjøpe maskinvare, programvare og tjenester fra IBM på til sammen to milliarder kroner. EDB skulle ta 1,7 milliarder kroner av regningen, mens Telenor skulle stå for 300 millioner kroner.

Kjenner du til problemene mellom Telenor og IBM? Tips oss her.

Les om:

Telekom