Telenor selger Opplysningen 1881

Telenor selger Opplysningen 1881

Kistefos overtar 600 ansatte og seks kontorer for ukjent sum.

Konkurransen på opplysningsmarkedet er knallhard. 1880 gjør det knallgodt med en resultatmargin på hele 59. 1881 har på sin side slitt med omorganiseringer.

Nå tar investeringsselskapet Kistefos, eid av Christen Sveaas, over kontrollen med 57 prosent av aksjene ved at de kjøper ut Telenor, skriver Finansavisen.

Ukjent sum

Opplysningen AS har rundt nærmere 600 ansatte og hovedkontor i Nydalen i Oslo. Telefonsamtaler til 1881 tas imot ved avdelingskontorer i Namsos, Norheimsund, Lærdal og Otta.

- Opplysningstjeneste er ikke lenger definert som en del av kjernevirksomheten i Telenor, og vi mener derfor Opplysningen 1881 er bedre tjent med en eier som har mer fokus på selskapet og selskapets utfordringer, sier Scott Engegrigtsen til Finansavisen.

Selskapene vil ikke ut med kjøpesummen.

Tøft marked

Administrerende direktør Jan Erik Sørgaard i 1881 forteller om et tøff tid.

- Det er dessverre et faktum at opplysningsvirksomhet har falt med 75 prosent de siste ti årene. Det faller fordi gratis søk ble tilgjengelig på internett, sier han til avisen.

Opplysningen 1881 har skilt ut nettvirksomheten i selskapet Digitale Medier. Opplysningen 1881 sitter igjen med den manuelle delen av nummeropplysningen og sms-opplysning.

Nettvirksomheten gikk 19 millioner i underskudd i fjor, mens Opplysningen gikk 65 millioner i pluss, ifølge Dagens it.

Les om:

Telekom