Telenor subsidierer mobilt bredbånd

Telenor subsidierer mobilt bredbånd

Fra 1. november blir det mulig å selge pc-er til reduserte priser med mobilt turbo-bredbånd fra Telenor.

Telenor Ute eller Mobilt Bredbånd er det nye navnet på Telenors satsing på høyhastighets-mobilnett. Tidligere har tilkoblingen skjedd ved hjelp av pc-kort eller usb-modem. Nå kommer det pc-er fra HP, Lenovo og Fujitsu Siemens med en integrert løsning. Disse pc-ene vil bli solgt til reduserte priser mot at sluttkundene binder seg til Telenors ulike mobile bredbåndsabonnement. Dekningen vil være like bra som med en mobiltelefon.

Hastigheten vil variere om du er i en sone for 3G, wlan, edge, gprs eller det som bygges ut nå; HSDPA eller turbo-3G. Dette blir bredbånd på adsl-nivå. Teoretisk nedlasting med første generasjon er opp til 3,6 Mbit/s eller i praksis et sted mellom 1 og 2 Mbit/s.

LES OGSÅ: Slik er hsdpa i Sverige

– Distributørsamarbeidet vil gi kunden en pc med innebygget turbo-3G som fungerer optimalt fra første øyeblikk. Dette ved at GNT og Itegra installerer sim-kortet, registrerer abonnementet på vegne av forhandler og tester at alt fungerer før maskinen sendes til sluttkunde, forteller produktmarkedssjef i Telenor Stein Bækkelund.

Bindingstiden vil være 18 måneder for bedriftsabonnement og 12 måneder for privatkunder. Fram mot kampanjelanseringen den 1. november vil det komme flere ulike abonnementstyper og priser. Og prisene skal bli lave nok forteller Bækkelund.

– Abonnementene skal bli konkurransedyktige både når det gjelder variasjon og prisnivå. Dessuten vil forhandlernes provisjoner bli like bra som det til nå har vært på mobiltelefoner.

Business først

I første omgang er det business-pc-er som kommer med innebygd 3G-modul. Denne er sertifisert av Telenor slik at for eksempel skjermen fungerer som antenne, at det er sømløs overgang mellom de ulike tilkoblingene og at pc-en alltid velger den raskeste hastigheten. Med fastpris trenger ikke kunden bekymre seg for hvilket nett som bruker til dataoverføringen.

På privatmarkedet vil det komme billigere varianter etter hvert som flere pc-modeller blir sertifisert, men ikke i første omgang.

Den endelig rabatten er ikke helt klar ennå, men ifølge Skotner vil den ligget et sted mellom 1500 og 2000 kroner.

– I første omgang vil dette gjelde pc-modeller til rundt 10 000 kroner som forhandlerne nå kan selge rabattert ut for rundt 8000 kroner ut til sluttkunden.

LES OGSÅ: Velg riktig bærbar

Telekom