Telenor tilbake og venter verre

Telenor tilbake og venter verre

De har nå 168 millioner mobilkunder og god kontantstrøm, men krisen rammer.

Telenor oppsummerer andre kvartal 2009 med disse ordene: "Solid resultat og stø kurs".

Men tallene vitner om at selskapets tall krymper, nå som finanskrisens herjinger bare ser ut til å fortsette.

- Tendensene fra første kvartal i 2009, med utfordrende forretningsklima som også påvirker telekommunikasjonssektoren, fortsatte inn i dette kvartalet, innrømmer konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding.

Omsetningen havnet på 26.923 millioner kroner, altså nesten 27 milliarder kroner. Dette er en nedgang fra 27.058 millioner i fjor.

Rekordhøy kontantstrøm

Med dette klarte de å skaffe seg et driftsresultat på 9.332 millioner kroner, noe som også er en liten nedgang siden i fjor, da de fikk et resultat på 9.362.

Men, som Baksaas sier:

- På tross av press på topplinjen, forbedrer våre selskaper sine resultater, og det har gitt en rekordhøy operasjonell kontantstrøm. Ved utgangen av kvartalet nådde vi 168 millioner mobilabonnement.

Kontantstrømmen økte fra 4.526 millioner kroner i fjor, til 6.083 kroner i siste kvartal.

Norge og Bangladesh

Andre høydepunkter de siste tre månedene, skal være Grameenphone i Bangladesh og mobilvirksomheten i Norge. Telenor Pakistan skal ha nådd nye høyder dette kvartalet.

Telenor-varemerket har også blitt lansert i Danmark, noe Baksaas håper vil gi resultater.

Noe av det som ikke er like gledelig, er Vimpelcom-saken, som Baksaas mer enn gjerne kommenterer.

Forventer nedgang

- Våre Vimpelcom-aksjer har vært i arrest siden 11. mars 2009 i forbindelse med den grunnløse Farimex-saken. Den 30. september 2009 er behandlingen av Telenors anke av de tidligere kjennelsene, berammet i den føderale retten i Tyumen, sier direktøren, som håper han kan konsentrere seg om andre ting snart.

For han tror krisen er langt fra over, og forbreder seg på flere tøffe tak.

- For resten av året forventer vi at våre inntekter vil forbli under press. Vi vil fortsette å tilpasse våre aktiviteter for å levere en sterk operativ kontantstrøm og opprettholde våre markedsposisjoner

Telekom