Telenors første Wimax-kontrakt

Telenors første Wimax-kontrakt

Fastboende og hytteeiere på Trøndelagskysten er de første som vil nyte godt av Telenors Wimax-satsing.

Telenor tar i bruk den radiobaserte bredbåndsteknologien Wimax for å gi et tilbud til områder som ikke kan dekkes med tradisjonell adsl. Selskapets første anbudskontrakt med Wimax er inngått med Sør-Trøndelag fylkeskommune og gjelder kommunene Frøya, Hitra, Klæbu og Snillfjord.

I tillegg til privatmarkedet er det også fiskeoppdrettsanlegg og annen næringsvirksomhet som kan se fram til å få bredbåndsdekning i dette området, skriver Telenor i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norsk satsing på mobil Wimax

Wimax er en radioteknologi for trådløst bredbånd, og vil kunne øke dekningsgraden for bredbånd opp mot 98 prosent med minst 1Mbit/s nedstrømskapasitet. Telenor har kjøpt 36 såkalte frekvensblokker for Wimax, noe som er nok til å dekke hele landet. Det er inngått kontrakt med Airspan Networks om leveranse av Wimax basestasjoner.

- En Wimax basestasjon er på størrelse med en bærbar pc, og kan monteres i en mast eller stolpe. Utbyggingen baseres på eksisterende infrastruktur, men det vil likevel ta noen måneder fra utbyggingen starter, til de første kundene er på nett via Wimax, sier Berit Svendsen, divisjonsdirektør i Telenor, i pressemeldingen.

Tilbudet vil være likt adsl-produktet for privatmarkedet, men begrenset opptil 2 Mbit/s i første omgang. Telenor vil tilby bredbåndstelefoni over Wimax på et senere tidspunkt, heter det fra selskapet.

Les om:

Telekom