FOTO: iStock

FOTO: iStock

Telia blir totalleverandør

Inngår samarbeid med Broadnet, og vil tilby fiber til sine bedriftskunder. Selskapet blir dermed totalleverandør av telefoni og datakommunikasjon.

Det framgår at dette er en leieavtale, da det ikke er slik at Broadnet nå skal begynne å selge mobiltjenester igjen. Som kjent hadde Broadnet en stor mobil kundemasse som ble solgt og nå befinner seg i Phonero.

Telia Fiber blir nå tilgjengelig via et Broadnets nasjonalt nett som består av 40.000 kilometer med fiber som knytter sammen over 90 norske byer fra nord til sør. Broadnet hadde selv 5.176 bedriftskunder ved årsskiftet på fiber og de har nylig kjøpt Powertech med 2.546 kunder på fiber og også Dataguard som ikke har mange av bedriftskundene sine på fiber, men på xDSL.

Komplett mobil-fiber

- Med Telia Fiber får vi nå to ben å stå på og kan tilby kundene våre en komplett løsning innen telefoni og datakommunikasjon, sier Kristian Renaas, leder for Telia Bedrift. 

- Markedet for slike løsninger er stort og uoversiktlig med mange tilbydere, og det er en stor fordel for bedrifter å få alle sine kommunikasjonstjenester fra én leverandør, mener han.

SMB-markedet først

Mange nye tjenester gir økt antall kontaktpunkter, og bedriftskunder etterspør mer enkelhet og sentralisering hos én leverandør.

- Vi retter oss i første omgang mot små og mellomstore bedrifter som trenger internettlinje eller sikkerhetsløsninger, og som ønsker å få det fra samme leverandør som de allerede kjøper mobiltelefoni og mobilt bredbånd fra, sier Renaas.

Telia Bedrift har nylig lansert Telia Skytjenester, som gjør det enklere for små og mellomstore bedrifter å ta i bruk skytjenester. Mange bruker i dag for eksempel Office365, SAP og Visma, uten å tenke på de er skytjenester og at de stiller høyere krav til rask og stabil internettlinje.

Telekom