Teliasonera står støtt

Teliasonera står støtt

Fjoråret ble rekordbra, men toppsjef Lars Nyberg er usikker på fremtiden.

Teliasonera leverte en omsetning på nærmere 28,1 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal 2008. Det er en liten økning fra 25 milliarder på samme tid i fjor. Selskapet omsatte for 103 milliarder hele året sett under ett.

- Vi har rekordhøy omsetning for fjerde kvartal og hele året. Veksten og den organiske veksten var høyere i 2008 enn året før, men vi klarte ikke å nå vår ambisjon om å holde vår EBITDA-margin, sier konsernsjef Lars Nyberg i Teliasonera.

LES OGSÅ: 2900 må gå i Teliasonera

- Mobiltjenester leverte fortsatt vekst med forbedrede marginer, til tross for myndighetsregulering og hard konkurranse. Den lave lønnsomheten i bredbåndstjenester viser at våre effektiviseringstiltak er nødvendige. Vi kan ikke har strukturelt høyere kostnader enn våre konkurrenter, sier Nyberg.

I fjor økte Teliasonera antall abonnement med 20 millioner til 134,8 millioner, hvor 91 millioner tilhører underselskaper.

Nyberg er usikker på hva fremtiden bringer.

- Den stadig verre økonomiske situasjonen, særlig i de baltiske landene, hadde ingen påvirkning på bruken i våre markeder i 2008. Likevel så har vi opplevd en noe tregere vekst enn antatt i enkelte europeisk-asiatiske markeder i januar 2009. Det er likevel for tidlig å konkludere basert på en måneds underlag, sier Nyberg i en pressemelding.

Teliasonera

Tall i milliarder svenske kroner

Q4 2008

Q4 2007

Omsetning

28,10

24,92

Driftsresultat (EBITDA)

8,27

7,21

Resultat før skatt

6,58

5,77

LES OGSÅ: Teliasonera innfrir (tredje kvartal)

Les om:

Telekom