Telio tjener penger

Telio tjener penger

Telio kan vise til en rekordhøy omsetning i andre kvartal i år og et driftsresultat på tre millioner kroner.

Omsetningsveksten er på 30 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. I fjor på denne tiden hadde Telio også et negativt driftsresultat på 4, 4 millioner kroner.

- Vi videreførte en lønnsom, kontrollert vekst i andre kvartal, sier Eirik Lunde, administrerende direktør i Telio Holding ASA i en pressemelding.

– Dette til tross for fortsatt konsolidering av kundemassen i Norge i mai og juni og betydelige investeringer i merkevarebygging.

Telio hadde ved utgangen av andre kvartal totalt 133.800 kunder, en netto økning på 1.700 fra første kvartal. Kundemassen økte med 17 prosent til 21.500 (inkludert 13.100 kunder i datterselskapet Musimi) i Danmark og med 22 prosent til 9.500 kunder i Nederland. I Norge holdt antallet kunder seg stabilt som følge av konsolideringen av eksisterende kundemasse.

I juli økte netto antall kunder i Norge med 1.600. Dette som følge av at selskapet de siste månedene har etablert bedre salgskanaler og gjennomført et antall vellykkede merkevare- og markedsaktiviteter.

Ferdig konsolidert

– Vi ble langt på vei ferdige med konsolidering av den eksisterende kundemassen i Norge i mai og juni, samtidig som fokus på god kundeservice gir oss mer lojale kunder, sier Lunde. Juli måned viser 1.600 nye netto kunder i Norge, som er et resultat av at styrket salgsinnsats og merkevarebygging virkelig begynner å bære frukter.

Telio har testet sin bedriftsløsning for bredbåndstelefoni hos et antall utvalgte bedriftskunder i juni og juli, og lanserte løsningen i bredere skala i midten av august. Selskapet har gjort grundige analyser og ser at dette utgjør et stort og urørt marked med et stort vekstpotensial.

Telio og Tandberg har innledet et samarbeid om å utvikle bredbåndstelefoni for høykvalitets videokonferanser, og løsningen blir lansert i dag. Telio vil tilby abonnementsbasert bredbåndstelefoni med mulighet for videokonferanse til eksisterende og nye Tandberg-kunder.

I andre kvartal i år nådde Telio-konsernet en omsetning på 90,5 millioner kroner, mot 69,6 millioner kroner i samme periode i fjor. EBITDA var 16,4 millioner kroner i andre kvartal i år (18 prosent margin), sammenlignet med 2,9 millioner kroner i andre kvartal i fjor (4 prosent margin). Resultat før skatt i andre kvartal var 2,2 millioner kroner, mot et underskudd på 4,9 millioner i andre kvartal i fjor.

LES OGSÅ: Telio vil nå ut til bedriftene

Les om:

Telekom