Terror stopper ikke Telenor

Terror stopper ikke Telenor

Terrorangrepet i India stikker ingen kjepper i hjulene for Telenors ambisjoner for Unitech Wireless.

Terroraksjonene i India har ikke fått Telenor til å få kalde føtter om oppkjøpet av det indiske mobilselskapet Unitech Wireless.

- Nei, det har ikke det. De fundamentale forholdene har ikke endret seg, sier informasjonsdirektør i Telenor, Pål Kvalheim, til DN.

Det var onsdag kveld at terrorister angrep en rekke ulike mål i Indias finanssenter Mumbai. Men dette gjør altså ikke at Telenor trekker i nødbremsen i India. Telenor venter solid vekst i landet der kun 27 prosent harmobiltelefon.

- Hvis vi ser bort fra de tragiske hendelsene i India, er det en underliggende trend som vi har stor tro på. Etter som kjøpekraften i landet øker, vil stadig flere ønske seg mobiltelefon, sier Kvalheim.

Analytikere og aksjonærer i selskapet bekymret seg på sin side over at Telenor nå er inne i en rekke land med forskjellig risiko. Telenor Pakistain, Gremeenphone Bangladesh, Digi Malaysia, DTAC Thailand, Pannon Ungarn, Kyvistar Kyivstar Ukraina, Vimpelcom Russland, Telnor Serbia og altså snart Unitech Wireless i India. Porteføljeforvalter Hogne Tyssøy i Holbergfondene, som eier aksjer i Telenor, vil ikke trekke bastante kommentarer når det gjelder sistnevnte.

- Men det illustrerer noe av den risikoen som ligger i et land som er såpass på kokepunktet som India. Vi ser også borgerkrigslignende tilstander både i Pakistan og Thailand, sier han til DN, før han legger til:

- Men Telenor har til nå evnet å manøvrere i disse markedene. Jeg er imponert over jobben Telenor har gjort. Noe av den viktigste u-hjelpen Norge har bidratt med er å rulle ut teleinfrastruktur i disse landene.

Telenor er ikke direkte berørt av aksjonene i Mumabi ettersom hovedkontoret i Unitech ligger i New Dehli. Telenor vil for nå følge UDs anbefalinger om reise og sikkerhetsrutiner og eller følge med på utviklingen.

Telekom