Tetra-radioen med kamera

Tetra-radioen med kamera

Motorola lanserer den første portable Tetra-radioen for bevissikring på åstedet.

Torsdag ble MTP6750 lansert.

Tetra-radioen har kamera med 5 megapiksler. Det er primært politi Motorolas Tom Quirke fra Motorola Solutions har hatt i tankene som brukergruppe.

- Radioen er egentlig designet for bevisinnhenting og ikke for bruk i en opprørssituasjon. Den skal brukes når politbetjenten har tid, påpeker han.

Bilder med fingeravtrykk

Det har seg nemlig slik at kameraet sitter på baksiden og at radioen derfor må ut av hylsteret for å kunne fotografere - derfor kommer ikke kameraet til særlig nytte i en hektisk nødsituasjon.

Men om det er et fotspor i snøen som skal sikres, mener Quirke kameraet kan komme til god nytte. For autensitet til bruk i rettsapparatet stemples bildene med tid, GPS-posisjon, it-en til Tetra-basestasjonen, radio-id, bruker-id og hvem som ble pratet med på radioen på tidspunktet. Bildet sendes så gjennom en algoritme som spytter ut en unik sjekksum på 256 tegn - om én eneste piksel endres vil ikke fingeravtrykket lenger matche.

Bildene overføres til dertil egnet datasystem når radioen settes i laderen på politistasjonen etter endt arbeidsdag, eller overføres til en ekstern enhet i felten. Fingeravtrykket lagres separat og overføres kun via laderen. Bilder kan også overføres fra vitners mobiltelefon til radioen via blåtann.

Fargeskjerm

Men for å si det helt klart: MTP6750 er altså ikke snakk om en radio som er ment å live-overføre bilder via Tetra-samaband som det norske Nødnettet, selv om den støtter databasesøk fra håndsettet via WAP.

Bilder også kan pushes til håndsettet mens den er i laderen, slik som bilder av savnede eller ettersøkte personer, som kan beskues på QVGA-skjermen.

Oppdatert informasjon skal kunne sendes håndsettene mens de er i felt via blåtann, SSPD-protokollen eller TEDS-protokollen.

Dette er det første Tetra-håndsettet som støtter TEDS, med hastigehter 10 ganger SSPD - opptil 538 kilobit per sekund under gitte tekniske forhold.

Les om:

Telekom