Trender fra IFA

Trender fra IFA

3D hjemme, Windows 7-mini-pc og trådløse knutepunkt vises fram hos IFA-messen.

3D-bølgen skal fosse inn i hjemmene, og både Panasonic og Sony brukte forbrukerelektronikkmessen IFA til å vise fram hjemmekinoanlegg med 3D-framvisningsmuligheter. Men først når folk flest tar dette i bruk er sirkelen komplett, og flere leverandører viste fram videokamera for 3D-opptak.

Det virker som om Fujifilm vil vinne konkurransen om å være først i butikkene med sine produkter. Finepix Real 3D W1 bør være klar i butikkene i Europa i neste måned, med en pris rundt 5000 kroner. Teknologien baseres på dobble objektiver som hver seg tar opp i 10 megapixel-oppløsning, og som etterpå kombineres for 3D-visning på innebygd skjerm eller en spesiell åtte-tommers-skjerm.

Trådløse nettverk tas i bruk på nye ommråder, og Phillips viste hvordan trådløs hdmi kopler tv-skjermer med eksterne enheter med digitalt innhold uten mye kabelrør. I første omgang kommer dette som ekstern løsning med sender og mottaker for opp til 25 meter avstand. Phillips satser imidlertid på at slik trådløs overføring vil bygges inn i tv-apparater og blu-ray-avspillere.

Toshiba markerer sin overgang fra hd-dvd til blu-ray med egen frittstående avspiller, og flere av de nye bærbare pc-ene dere kan fås med blu-ray-avspiller.

Cisco markerer seg som en viktigere aktør i konsumentmarkedet under Linksys-by-Cisco-merket, og leverer flere enheter for det digitale hjem, inkludert hjemmelagring med mulighet for å gi tilgang til innholdet via Internett. Administrasjon og oppsett av både et og flere trådløse nettverk løses av ny programvare. De introduserer også videokamera, en ny produktgruppe for Linksys.

Windows 7-pc-er vises av flere aktører, og buntingen med mini-pc-er (netbooks) er en populær kombinasjon.

Se video fra IFA her .

Les om: