Unik trådløs i Austevoll

Unik trådløs i Austevoll

Sist lørdag åpnet bredbåndsselskapet Lysglimt sitt trådløse WiFi nettverk - "Trådlause Austevoll".

Austevoll markerer seg igjen som en pionerkommune innenfor satsing på fremtidsrettet kommunikasjon.

200 aksesspunkt

Gjennom et samarbeid mellom Austevoll kommune, Austevoll Kraftlag og næringslivet i kommunen, er det nå bygget rundt 200 WiFi aksesspunkt som åpner for trådløs tilkobling til internett nesten uansett hvor man beveger i Austevoll kommunen. Austevoll vil med dette bli en foregangskommune innenfor fibernettsatsing i Norge der innbyggere og besøkende kan være på trådløst nett 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Fremoverlent kommune

- I en innovativ og fremoverlent kommune, er det viktig å legge til rette for videre utvikling, og da er god tilgang til infrastruktur for kommunikasjon med omverdenen en forutsetning, sier daglig leder i Austevoll Kraftlag Geir Bergflødt.

Austevoll var en av de første kommunene i Norge som satset på full fiberutbygging, og det er denne infrastrukturen som nå danner basis for det trådløse nettverket.

- Vi høster nå frukter av riktige samfunnsmessige investeringer i fiber på 2000 tallet, sier en smilende kraftlagssjef som gleder seg til å legge til rette for at flest mulig av kommunens innbyggere og besøkende kan få oppleve alle de mulighetene et slikt nett åpner for.

Austevoll Kraftlag SA er et kundeeiet infrastrukturselskap som har ansvar for utbygging, drift og vedlikehold av energidistribusjon, VA tjenester og bredbånd/ fiber i Austevoll kommune. I tillegg er Austevoll Kraftlag største eier av IKT bedriften EBRU Technologies og Austevoll Utbyggingsselskap.

Les om:

Telekom