USA og Kina angriper mest

USA og Kina angriper mest

De to stormaktene står for nesten en tredel av verdens internett-angrep.

Pc-er med tilholdssted i USA og Kina er de største synderne ifølge den siste "State of the Internet"-rapporten fra det amerikanske selskapet Akamai. Kina topper lista med 17 prosent, mens nummer to USA står for 14 prosent av alle verdens internett-angrep. Ti land står for nær 75 prosent av angrepene, blant dem Argentina, Brasil, Japan, India og Sør-Korea, skriver comon.dk.

Ikke spesielt overraskende er de fleste angrepene rettet mot Microsoft Windows, mens et av tre angrep forsøker seg på port 135. Mange angrep kommer fra flere år gamle ormer og virus, en indikasjon på at mange ikke har oppdaterte Windows-versjoner på sine pc-er.

Sør-Korea raskest

Akamai har et globalt nettverk av servere for nettlagring av multimedie-innhold og derfor gode data om hastighet og infrastruktur. Når det gjelder bredbånd, definert som minst 5 Mbps, topper Sør-Korea lista foran Japan.

Helt nederst på lista ligger Rwanda, der 97 prosent av nettforbindelsene er tregere enn 356 Kbps. Andre nettsnegler er Solomon-øyene, Etiopia og Cuba.

Les om:

Telekom